Българска Православна Църква

Capture

Capture

 

 

 

 

 

 

 

Българска патриаршия е древна автокефална поместна  източноправославна църква. Признатият ѝ през 927 г. ранг на патриаршия я превръща в първата автокефална църква след античните в Рим, Константинопол, Александрия, Антиохия и Йерусалим, в най-старата народностна църква в Европа и на славянските народи. През 2013 г. БПЦ е номинирана за Нобелова награда за мир заради ролята си в спасяването на българските евреи по време на Втората световна война, ставайки първата религиозна институция с такава номинация.

Епархии

Българската православна църква винаги е правила благотворителност и е помагала на бедните. Местата, където се извършва благотворителност може да откриете в епархиите, които от своя страна обявяват на своите официални уеб страници храмовете, където нуждаещите се могат да получат храна и други необходими принадлежности.

Ние сме ги публикували тук.

Начало За повече информация Софийска Варненска и Великопреславска Видинска Врачанска Плевенска Русенска Ловчанска Неврокопска Пловдивска Сливенска Старозагорска Великотърновска Доростолска БИП епархия в Канада, САЩ и Австралия БИПЕ в Западна и Средна европа

 

 

USA